Fading, positiv forsterkning og ekstinksjon i behandling av matnekting

Articles

Fading, positiv forsterkning og ekstinksjon i behandling av matnekting

AV  børge holden og bjørn roar vagle

Matnekting (food refusal) vil si å nekte å spise tilstrekkelig mat, spesielle typer mat eller mat med en viss tekstur, det vil si grovhet, med underernærning som resultat. Slik atferd er utbredt hos personer med utviklingshemning, særlig når det er autisme i tillegg. Behandling av matnekting skjer gjerne ved hjelp av dokumenterte metoder som ekstinksjon av unnslippelse, fading, og forsterkning med eller uten atferdsavtaler. I denne artikkelen forteller vi om hvordan en pakke som besto av fading, positiv forsterkning og ekstinksjon i stor grad normaliserte spising hos en 11 år gammel gutt med lett utviklingshemning og autisme, som på forhånd ble vurdert som å ha et alvorlig matnektingsproblem.

Les hele artikkelen

Share
Stop SOPA!

SOPA breaks our internet freedom!
Any site can be shut down whether or not we've done anything wrong.

Stop SOPA!